Märkligt väder

Idag har det regnat till och från hela tiden. Regnet har stått som spön i backen, och fem minuter senare var det sol igen. Ett tag blev himlen alldeles svart och ett mäktigt muller ekade över stan.

Men vad passar bättre en regnig dag som denna, än att passa på att kolla in stadsbiblioteket? En väldigt ståtlig pjäs, där jag tycker att man har gjort ett snyggt jobb med att föra Eksjös trästadsarv vidare, fast på ett modernt sätt.

Stadsbiblioteket ligger i ett av husen på i12, gamla regementet här i Eksjö. Det lades ner år 2000 efter 377 års tjänst och numera huserar många olika verksamheter där. Ett häftigt ställe, ska visa er bilder därifrån någon dag.

Ett vackert grästak var det på biblioteket också, svårt att fota nerifrån marken dock.

Det bästa med regn är ju att det kommer sol igen efteråt. Ikväll bjöd himlen på en vacker regnbåge – kan ni se att den är dubbel till och med? …innan nästa regnskur började igen.

Just ja, idag satte Eksjö Tattoo igång. En internationell musikfestival för militärorkestrar. Sveriges näst största tattoo sägs det vara. Ända sedan förra helgen har de förberett inför festivalen, byggt en arena och sittplatser för flera tusen om jag inte minns fel. Det skulle vara roligt att se alla orkestrar, med välputsade instrument och ståtliga uniformer. Hoppas bara på bättre väder, det kan inte vara roligt att spela i ösregn.

Annonser

One thought on “Märkligt väder

  1. Pingback: Vad kan man göra med ett nedlagt regemente? | Eksjö sounds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s